Home / Doesburg-Regiobode / Vrijwilligers en golfbaan centraal tijdens Volksfeest Keppel en Eldrik

Vrijwilligers en golfbaan centraal tijdens Volksfeest Keppel en Eldrik

KEPPEL – Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vindt het 124e Volksfeest Keppel en Eldrik plaats. Het feest, in het centraal gelegen Hoog-Keppel, bestaat uit een kermis, optocht, zeskamp en vogelschieten. Zowel klein als groot viert het leven in de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel en buurtschap Eldrik. Uniek is de rondgang van de Kleine Schutterij, dat zich kenmerkt als oudste en enige in Nederland. Het feest wordt georganiseerd door Stichting Volks- en Kinderfeesten en ondersteund door vrijwilligers en ‘Vrienden’ (sponsoren).

Net als in 2016, ’17 en ’18 worden ook dit jaar weer een drietal vrijwilligers uit de dorpen genomineerd. Deze worden in de week voorafgaand aan het Volksfeest bekendgemaakt. De Bielemannen Keppel en Eldrik hechten veel waarde aan deze mensen die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap en haar voorzieningen. Het Volksfeest is een mooi moment om deze bijzondere mensen te danken voor hun diensten. Na de optocht op zaterdag 7 september vindt de verkiezing ‘Vrijwilliger van het Jaar 2019’ plaats en maken de Bielemannen bekend wie deze titel het komende jaar mag dragen.

Zoals vanouds zorgen de Bielemannen weer voor het nodige vermaak en vertier. Zo luiden zij op vrijdagavond het Volksfeest gepast in en gaan zij zaterdagochtend weer met groot spektakel mee met de optocht. De Keppelse Golfclub heeft dit jaar de gemoederen bezig gehouden en dus zien de Bielemannen hun kans schoon hiermee op ludieke wijze de draak mee te steken.

Lees ook

Silhouet van wachtershuisje op de Hoge Linie

DOESBURG – Op de Hoge Linie in Doesburg moet komend jaar een nieuw kunstwerk verrijzen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.