Home / Brummen-Regiobode / Verzet tegen mogelijke windmolens in Klarenbeek

Verzet tegen mogelijke windmolens in Klarenbeek

KLARENBEEK – Na de bekendmaking door de gemeente Apeldoorn dat het gebied rond de Klarenbeekse Somp in beeld is voor de vestiging van twee, tenminste 180 meter hoge, windturbines hebben een aantal inwoners van dit gebied de handen ineen geslagen om hiertegen in verzet te komen.

De inwoners zijn bang dat door de enorme hoogte ze last krijgen van de machines. Denk daarbij aan visuele hinder, bewegende slagschaduwen van honderden meters in de omtrek en geluidsoverlast. Door de actiegroep is onder meer een handtekeningenactie georganiseerd. Er wordt hierbij van deur tot deur bij de bewoners in het gebied langs gegaan. Daarnaast liggen er handtekeninglijsten bij onder meer Bike Totaal Wolters in Klarenbeek en bij restaurant Pijnappel.

Het gebied dat bij de gemeente in beeld is voor de windmolens is ook wel bekend als ‘Het Woud’. Dit gebied maakte ooit deel uit van het Beekbergerwoud. Een oerbos dat door Natuurmonumenten zo’n tien jaar geleden gedeeltelijk in ere is hersteld. In de langetermijnvisie van Natuurmonumenten zou ook het gebied ten oosten van de A50 bij het Beekbergerwoud getrokken moeten worden. In een dergelijk toekomstperspectief passen geen windmolens, aldus de voorzitter Wiebe Alzerda Winkel van de Stichting ‘Tot behoud van het Woud’. Men maakt zich ook zorgen om de dieren in het gebied. In het gebied van het Woud zijn tien tot vijftien broedparen van ooievaars aanwezig evenals vleermuizen die onder meer het vleermuizenbunker in het Beekbergerwoud bevolken en een reeën-populatie.
“De Stichting Tot behoud van het Woud heeft aangekondigd zich tot het uiterste en met alle juridische middelen te zullen verzetten tegen de eventuele komst van de windmolens”, aldus de strijdbare voorzitter.

Lees ook

Nieuwe bankjes bij Hallse bruggen

HALL / EERBEEK – Om wandelaars en fietsers een mooie rustlocatie te bieden, hebben het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.