Home / Doesburg-Regiobode / Verhalen over instorten Martinitoren gezocht

Verhalen over instorten Martinitoren gezocht

DOESBURG – In het kader van 75 Jaar Bevrijding, dat volgend jaar uitgebreid wordt gevierd, wil het bestuur van de stichting Doesburgs Carillon stilstaan bij het herdenken van het instorten van de Martinitoren op 15 april 1945. Men is al volop bezig met de organisatie van een groots evenement, dat plaats gaat vinden op woensdagavond 15 april, in de kerk, op de toren en op de markt. “Het wordt een herdenkingsfeest voor alle inwoners van onze stad”, aldus het stichtingsbestuur.
Om een gevarieerd programma te kunnen samenstellen, doet de organisatie een beroep op (oud)-Doesburgers die voor de camera het verhaal willen vertellen van wat zij rond die dag hebben meegemaakt. De opnames kunnen thuis plaatsvinden, maar ook op locatie. Alles gaat in overleg. “We hopen op veel medewerking, schroom niet en doe het voor ons Doesburg, het worden mooie momenten tussen het programma door.”
Mensen die een verhaal te vertellen hebben, kunnen zich aanmelden bij het secretariaat, Bert Bomer, via tel. 0313-410918, bebom.buutvrij@gmail.com of gerard.albers@telfort.nl.

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.