Home / Nieuws / Velpse kinderen verzamelen handtekeningen voor nieuwe skatebaan

Velpse kinderen verzamelen handtekeningen voor nieuwe skatebaan

VELP – Afgelopen woensdag reikten Mano Oudejans (11) en Leonie van den Burg (11) uit Velp samen met hun klasgenoten 200 handtekeningen uit aan burgemeester Carol van Eert. Zij verzamelden deze handtekeningen omdat zij graag weer een plek willen hebben om veilig te skaten, rolschaatsen, steppen en skeeleren. Die plek was er aan de Gruttostraat, maar door de bouw van het nieuwe zwembad moest het skatepark verdwijnen. Voor Mano, Leonie en vele andere kinderen van de school was dit een grote teleurstelling. Ze lieten het er niet bij zitten en starten een handtekeningenactie, zochten een locatie voor een eventueel nieuw skatepark en nodigden de burgemeester uit om de plannen voor te leggen. Afgelopen juni schreven Mano en Leonie een brief gericht aan burgemeester en wethouders. In die brief vroegen zij of de burgemeester de handtekeningen wilde komen ophalen aan het pleintje bij de Zilvermeeuwstraat, deze plek is volgens de kinderen de perfecte plek voor een nieuw skatepark. Burgemeester van Eert nam de uitnodiging aan en kwam afgelopen woensdag naar het pleintje. Mano en Leonie kwamen samen met hun klasgenoten en gewapend met borden, bloemen en de handtekeningen naar de burgemeester. Op het pleintje ging de burgemeester in gesprek met de kinderen. Hij gaf eerlijk toe dat een skatepark op de locatie bij de Zilvermeeuwstraat weinig kans van slagen heeft vanwege geluidsoverlast voor de omwonenden. Het realiseren van een skatepark is gezien landelijke regelgeving de afgelopen jaren wat lastiger geworden, legde hij de kinderen uit. Wel nodigde hij de kinderen uit om mee te denken of op een andere locatie wellicht een plekje te vinden is voor het veilig skaten, steppen en skeeleren. Ook benadrukte de burgemeester dat hij de actie van de jonge initiatiefnemers erg bewonderenswaardig vond. De uitnodiging om mee te denken namen de kinderen graag aan, zij hopen dat er snel een nieuwe locatie komt waar zij naar hartenlust kunnen spelen.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Silhouet van wachtershuisje op de Hoge Linie

DOESBURG – Op de Hoge Linie in Doesburg moet komend jaar een nieuw kunstwerk verrijzen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.