Home / Rheden-Regiobode / Veiligheidsmonitor in gemeente Rheden

Veiligheidsmonitor in gemeente Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden voert de Veiligheidsmonitor uit. Inwoners worden naar hun mening gevraagd rond zaken als hun gevoel van veiligheid en tevredenheid over de politie.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Hiervoor worden 2500 inwoners steekproefsgewijs aangeschreven. De resultaten zijn in maart 2020 bekend.
De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek voor het evalueren en bijstellen van het veiligheidsbeleid. “Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners, die de brief krijgen, meedoen aan het onderzoek. Want alleen zo ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie”, aldus de gemeente.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksinstituut I&O Research, in opdracht van de gemeente Rheden. In de afgelopen tijd is al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten een onderzoek geweest.

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.