Home / Doesburg-Regiobode / Tradties en volop vertier op Hummelse Kermis

Tradties en volop vertier op Hummelse Kermis

HUMMELO – Hummelo stond afgelopen week in het teken van het volksfeest de Hummelse Kermis. Het feest stond als vanouds bol van de echte Hummelse tradities. In het lekkere zonnetje verschenen zondag 253 mensen aan de start van de puzzeltocht per fiets. Met deze tocht werd het feest afgetrapt. Woensdag stond een ander typische Hummelse traditie op het programma.
Ruiters, schutters, bielemannen en kinderen vertrokken voorafgegaan door muziekvereniging De Eendracht, naar het Rentmeestershuis. Op verschillende plekken werd het vaandel geslagen. Nadat de vaandels geslagen waren was het tijd voor de Volksspelen. Een middag vol activiteiten zoals vogel knuppelen, ringrijden en vogelschieten. De kinderen dansten samen met de Bielemannen De Zevensprong en daarmee kwam er een eind aan het gezellige volksfeest.

Foto: Organisatie Hummelse Kermis

Lees ook

Gymtas van Doesburg Beweegt

DOESBURG – Het is een hele overstap om van groep 2 naar groep 3 te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.