Home / Doesburg-Regiobode / Tiende plaats voor Steeman in Portimão

Tiende plaats voor Steeman in Portimão

LATHUM – Na een lange zomerstop werd in het weekend van 6 tot en met 8 september het World Supersport 300 seizoen hervat op het circuit van Portimão in Portugal. Victor Steeman uit Lathum wist zich op de eerste startrij te kwalificeren.

Steeman moest op de snelste tijd maar 0.2 seconde prijs geven en mocht als tweede vertrekken. De startprocedure duurde wat langer dan normaal waardoor de motor van Steeman te heet werd. Daardoor verloor hij iets vermogen tijdens de race. Steeman kon niet de lijnen volgen die hij in de trainingen wel kon rijden. Daardoor bleven de rondetijden iets achter tijdens de race ondanks dat hij in het begin een tijdje op kop reed. Zijn Freudenberg teamgenoot Jan Ole Janig had het zelfde probleem. De coureur uit Lathum kwam in een gigantisch grote groep terecht die in gevecht was voor de derde plaats. Uiteindelijk finishte Steeman in tiende positie. Dit betekende voor Steeman de zesde top-tien klassering in acht wedstrijden tijdens zijn debuutseizoen in het WK.
Steeman staat op een zesde plaats in het kampioenschap. Hans Smees de begeleider van Steeman liet weten dat het wachten is op een podiumplaats of overwinning. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlandse rijder Scott Deroue. Over twee weken staan de volgende WK race voor Steeman op het programma in het Franse Magny Cours. De laatste race van het seizoen zal gereden worden in Qatar.

Foto: Henk Teerink

Lees ook

Gymtas van Doesburg Beweegt

DOESBURG – Het is een hele overstap om van groep 2 naar groep 3 te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.