Home / Nieuws / Swing Time gaat eruit met een knallende feestavond

Swing Time gaat eruit met een knallende feestavond

DIEREN – Het is mooi geweest. Na bijna 40 jaar plaatjes draaien is het tijd voor René Buunders en Nico Verhaaf om te stoppen met hun drive-inshow Swing Time. Ze gaan eruit met een knaller: op zaterdag 14 december zetten de mannen nog één keer Polysport op z’n kop.

“Ik ging als jongen al mee met Tonny van Someren en Chris de Wit. Toen zij later stopten heb ik het een paar jaar met mijn broer samen gedaan, maar al snel kwam René erbij en werden we met zijn tweeën een vast team”, weet Nico nog. In die beginjaren, ze waren allebei nog tieners, waren ze elk weekend te vinden bij jeugdsoos Oikos. “Eerst draaiden we op zondagmiddag, later mochten we ook de zaterdagavond doen.”

In de loop der jaren hebben René en Nico heel wat feestjes van muziek voorzien. Vaste prik elk jaar was het carnavalsfeest bij vv Erica, later vv Dieren. “Daar hebben we heel wat mooie feesten meegemaakt”, blikken ze terug.
Ook zaal De Klok was een vaste locatie. “Hier hebben we heel wat feesten en discoavonden georganiseerd. We draaiden zelf, maar hadden ook artiesten te gast.” Zo kwamen Anita Meijer, André Hazes en Bertus Staigerpaip op uitnodiging van Swing Time naar Dieren.
“We hebben in de loop der jaren zoveel meegemaakt, maar dat is lang niet allemaal geschikt voor een verhaal in de krant!”

In de jaren ’90 waren Nico en René elk weekend op pad. Soms twee keer per week, vaak in Dieren, maar ook regelmatig elders in het land. “Ik herinner me nog die keer dat we een avond mochten verzorgen voor het Rode Kruis, voor mensen met een beperking. Het is zeker 20 jaar geleden, maar de dankbaarheid en blijdschap van die mensen herinner ik me nog zó goed”, zegt René.

En dat is precies waar ze het voor doen: het publiek een avondje plezier bezorgen. Of dat nou op een feestavond, bruiloft of een andere gelegenheid is. “Als de mensen in de zaal een lach op hun gezicht hebben, gaan wij met een goed gevoel naar huis.”
En om dat voor elkaar te krijgen, is het heel belangrijk om de zaal goed aan te voelen. “Het belangrijkst aan draaien is het contact met mensen. Of je nou plaatjes draait of een playlist gebruikt, daar is niets aan veranderd.” De mannen leggen uit hoe de zaal uiteindelijk bepaalt wat er gedraaid wordt: “Soms merk je dat bepaalde nummers niet werken en dan zoek je iets anders. Je kunt wel je lijstje afwerken en draaien wat jij zelf mooi vindt, maar je moet aanvoelen wat het publiek leuk vindt. Daar gaat het om.”

Een avond draaien betekent flink aanpoten voor de mannen. “Vergeet niet dat je vooraf je apparatuur moet opbouwen”, zeggen ze. “Vroeger zeulden we ook nog grote bakken met singletjes mee. Dat werden later cd’s en nu kunnen we werken met een muziekcomputer, maar nog steeds besteden we veel tijd aan opbouwen en afbreken.”
En dat is één van de redenen dat het tijd is om ermee te stoppen. Nico’s gezondheid laat hem wat in de steek en René rijdt elke dag voor zijn werk op en neer naar Friesland. Tijd om het iets rustiger aan te doen.
Maar gewoon stilletjes aan stoppen, dat zit er niet in. “We treden zelf niet zo graag op de voorgrond, maar vv Dieren, waar we jarenlang hebben gedraaid, wilde graag een afscheidsfeest organiseren. Daar kwamen zoveel reacties op, ook van mensen buiten de voetbal, dat we hebben besloten dan zelf maar iets te doen.”
De mannen kozen voor een grotere locatie dan de voetbalkantine – Polysport omdat ze jarenlang gebruik mochten maken van de aanhanger van Patrick Peters – en prikten een datum: op zaterdag 14 december gaat het gebeuren. Nico en René zijn druk met de organisatie. “We weten al wel dat de band Groove on the Roof komt spelen. Met de verdere invulling zijn we nog bezig en er komen vast ook dingen langs waar we zelf niets vanaf weten”, lachen ze.

De kaartverkoop is al van start gegaan en ze roepen iedereen op vooral vooraf een kaartje aan te schaffen. “Elke cent die we binnenkrijgen, stoppen we in deze avond. Als er meer mensen komen, kunnen we iets meer doen aan versiering of wat dan ook. Dus hoe meer mensen er komen, hoe gekker het wordt!” Kaarten kosten 7,50 euro, inclusief een consumptie, en zijn te koop bij Nico, René, Polysport en op vrijdagmiddag en zaterdag bij Backwood Music aan de Faberstraat in Dieren.

Foto: Nico Verhaaf en René Buunders in hun jongere jaren, in actie tijdens een carnavalsavond in de Harmonie in Laag-Soeren

Lees ook

Muizenhuis siert etalage van Hart van Velp

VELP – In de etalage van Hart van Velp, in de Hoofdstraat in Velp, is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.