Home / Rheden-Regiobode / Operatie Steenbreek van start in Velp Noord

Operatie Steenbreek van start in Velp Noord

VELP – Operatie Steenbreek gaat van start in Velp Noord. Om bewoners te helpen bij het groener maken van hun tuinen, verzorgt de gemeente Rheden twee informatiebijeenkomsten.

De gemeente Rheden steunt Operatie Steenbreek, een landelijke campagne die groene tuinen wil bevorderen. Een groene tuin zorgt, in tegenstelling tot een tuin met veel bestrating, voor meer koelte in de zomer, minder droogte, minder fijnstof en meer soorten planten en dieren. Het project heeft vorig jaar voor groenere tuinen gezorgd in Velp-Zuid. De eemeente Rheden gaat nu inwoners in Velp Noord adviseren op welke manier de tuin klimaatbestendiger gemaakt kan worden.
Samen met de vrijwilligers van de Tuin van Sjef verzorgt de gemeente Rheden twee informatiebijeenkomsten over Operatie Steenbreek. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober tussen 14.00 tot 17.00 uur kunnen inwoners van Velp Noord zich aanmelden voor een advies bij hen in de tuin.

Lees ook

Soerenaar is overlast van houtstook spuugzat

LAAG-SOEREN – Steeds vaker lijkt de overlast van houtstook tot ergenissen te leiden. Wat voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.