Home / Rheden-Regiobode / Open repetities voor nieuwe muzikanten bij Excelsior

Open repetities voor nieuwe muzikanten bij Excelsior

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior Ellecom / De Steeg is op zoek naar nieuwe muzikanten. Zowel mensen met ervaring als beginners zijn van harte welkom.

Excelsior is een vereniging van de dorpen De Steeg en Ellecom en bestaat al meer dan 125 jaar. De vereniging telt een drumband, fanfareorkest, opleidingsorkest en een dweilorkest. Excelsior beschikt over een eigen muziekopleiding voor koperblazers, saxofoon en slagwerk. Elk met een eigen, aan het conservatorium opgeleide docent. Beginners doen na een aantal jaren les examen voor het muziekdiploma A. Als dat wordt gehaald, kan de muzikant meespelen met het grote fanfareorkest. Daarvoor kunnen ze al vrij snel meespelen in het opleidingsorkest en zo leren hoe het is om samen muziek te maken. Als het nodig is, kan de vereniging een instrument in bruikleen geven.

Startende muzikanten kunnen dus prima terecht bij Excelsior, maar ook mensen die al een blaasinstrument of slagwerk bespelen en dit nu bij een vereniging willen doen zijn welkom, net als muzikanten die al een tijdje niet meer hebben gespeeld maar dit weer op willen pakken.
Nu de vakanties weer voorbij zijn en mensen wellicht op zoek zijn naar een nieuwe hobby, laat Excelsior weten graag de vereniging uit te breiden met extra muzikanten. Het fanfareorkest en de drumband, maar ook de opleiding en het opleidingsorkest, kunnen extra mensen gebruiken.
Op 2, 9 en 16 september, de eerste drie maandagen, houdt Excelsior open repetitieavonden en kan iedereen vrijblijvend binnenlopen en de sfeer proeven. De repetities zijn elke maandagavond tussen 19.30 en 21.30 uur in MFC Nieuw Bergstein aan de Binnenweg in Ellecom. Excelsior is overigens ook te beluisteren tijdens de openluchtkerkdienst op 1 september in de tuin van kasteel Middachten.

Bertus Samberg, tel. 06-30296296

Lees ook

Ik vind: Incluzio: zorg of zegen voor de zorg?

Elke paar jaar worden door veel gemeenten de diensten in het sociaal domein opnieuw aanbesteed. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.