Home / Algemeen / Oosterhuuzens Dialectkoor heeft het druk

Oosterhuuzens Dialectkoor heeft het druk

OOSTERHUIZEN – Het Oosterhuuzens Dialectkoor is vorige week weer met haar repetities begonnen. Maar ook in de zomermaanden was het koor nog actief met optredens. Het koor was op de Veluwse Markten in Beekbergen en bezocht verpleeghuizen Randerode in Apeldoorn en de Klaarbeek in Epe.

Direct na de hervatting van de repetities waarbij, onder leiding van Theo Uijttenboogaart, weer nieuwe liedjes worden ingestudeerd voor de uitvoering, zijn er ook enkele bijzondere optredens.
Afgelopen vrijdag werd het koor door Natuurmonumenten uitgenodigd voor een muzikale hulde voor de scheidende natuurboer Antoon Klomp. Op 6 september gaat het koor naar Welsum voor een optreden wegens het 140-jarig bestaan van De Harmonie. Bezoekers van het Stroomtreinfestival Terug naar Toen in Beekbergen kunnen op zaterdag 7 september genieten van de zang van het koor uit Oosterhuizen. Om 13.00 uur gaat het koor daar een optreden verzorgen. Op 28 september is het koor te vinden in het verpleegtehuis Talma Borg in Apeldoorn.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor is blij met de uitnodiging van de organisatie van de Noaberdagen in Erve Kots in Lievelde. Op zaterdag 28 en zondag 29 september gaan veel streekartiesten optreden. Het koor krijgt een plek op 29 september en gaat daar enkele optredens verzorgen. Die dag treden ook Stef Woestenenk, Duo Muzstic, en duo Hollenboer op. In oktober en november volgen nog meer optredens.
Met ingang van het nieuwe seizoen heeft het koor de repetitieavond verplaatst van de dinsdag naar de donderdagavond. Voortaan om 20.00 uur in de sportzaal. Het koor telt ongeveer zeventig leden en zes muzikanten.

Foto: Martien Kobussen

Bij de foto:

Het Oosterhuuzens Dialectkoor tijdens een verrassingsoptreden bij De Groote Modderkolk.

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.