Home / Brummen-Regiobode / Onne Verheul Nederlands Kampioen mennen

Onne Verheul Nederlands Kampioen mennen

KLARENBEEK – Onne Verheul uit Klarenbeek is met zijn schimmel Kompas Gerwin weer Nederlands Kampioen mennen geworden. En dat terwijl hij zich in eerste instantie slechts als reserve kwalificeerde.

Gelukkig werd Verheul alsnog opgeroepen en mocht bij zaterdag 14 september naar Ermelo om te gaan strijden in de vaardigheidsklasse ZZ, de hoogste klasse binnen de mensport. Verheul reed samen met zijn achttienjarige schimmel Kompas Gerwin.
Verheul was deze dag als een van de laatste deelnemers aan de beurt. Er stond hem een lang en uitdagend parcours te wachten met 20 kegelpoorten. Er moest een gemiddelde snelheid gereden worden van 15 km/uur. Voor Onne was het twee menners gelukt om dit parcours binnen de tijd en foutloos af te leggen en de Klarenbeker wist dus wat hem te doen stond. In een zinderende rit legde hij het parcours foutloos af in 157 seconden. De maximum tijd stond op 162 seconden. Dit had hij dus perfect getimed.
Pas 2 uur later begon de barrage. Onne ging als laatste van zijn klasse van start. Zijn beide concurrenten hadden allebei een balletje laten vallen op oxer nummer 18. Onne wist dat hij foutloos en snel moest zijn om het kampioenschap weer op zijn naam te schrijven. En dat lukte. In een tijd van 92 seconden kwam hij foutloos over de finish en werd hij voor de derde keer Nederlands kampioen in de vaardigheid.
In een tijd van 92 seconden kwam hij foutloos over de finish en werd hij voor de derde keer Nederlands kampioen in deze vaardigheid. Kompas Gerwin werd door deze overwinning voor de 5de keer Nederlands Kampioen. Deze 18-jarige schimmel is al vanaf zijn vierde jaar in bezit van Onne Verheul en deed deze keer voor de achtste keer mee aan de Hippiade. In die acht keer werd hij vijf keer Nederlands Kampioen. Veheul is dus terecht ontzettend trots op zijn mooie pony.

Lees ook

Boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles

GEM. RHEDEN – De politie heeft vrijdagavond 3 juli op diverse locaties in Velp, Rheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.