Home / Nieuws / Museum Rheden in Oorlogstijd blijkt een trekker

Museum Rheden in Oorlogstijd blijkt een trekker

VELP – Een motorordonnans overhandigde de proclamatie van 16 april 1945 van de toenmalige Rhedense burgemeester aan de huidige burgervader. Carol van Eert nam het document met een ferme handdruk in ontvangst en daarmee was het pop-up oorlogsmuseum in Velp geopend. Het museum toont documenten, verhalen en foto’s van de oorlogsjaren in de gemeente Rheden, ingebracht door de inwoners van de zeven dorpen. Het werd in recordtijd gerealiseerd, maar dat is aan aankleding en collectie niet te zien. Rheden heeft daarmee tot mei volgend jaar een volwaardig oorlogsmuseum, dat in het eerste weekend al honderden bezoekers ontving.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Succesvolle Open Monumentendag voor Stichting Carillon

DOESBURG – Zaterdag 11 september was Stichting Carillon in samenwerking met Comité Open Monumentendag Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.