Home / Doesburg-Regiobode / Meta Schoenmaker Vrijwilliger van het Jaar 2019 Keppel en Eldrik

Meta Schoenmaker Vrijwilliger van het Jaar 2019 Keppel en Eldrik

HOOG-KEPPEL – Op zaterdag 7 september, tijdens het jaarlijkse Volksfeest Keppel en Eldrik, ontving Meta Schoenmaker uit Hoog-Keppel het ‘Bijltje’ van de Bielemannen. Het ‘Bijltje’ van Keppel en Eldrik is een onderscheiding die wordt toegekend aan de meest opvallende vrijwilliger van de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel en buurtschap Eldrik.
Het ‘Bijltje’ van Keppel en Eldrik wordt uitgereikt aan vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap en haar voorzieningen en daarmee het behoud van leefbaarheid in de dorpen stimuleren.
Vijftig jaar geleden is Meta als juf begonnen aan de “Van Pallandt Kleuterschool” in LaagKeppel. Vanaf 1985 heeft zij de kleuters van Laag-, Hoog-Keppel en Eldrik wegwijs gemaakt op De Bongerd. Sinds zes jaar is zij met pensioen en in plaats van achter de geraniums te zitten, verkiest zij bescheiden de coulissen van het Volksfeest via de feestcommissie en de organisatie van Koningsdag Keppel. Waarbij zij de kinderen vele jaren heeft vermaakt bij de spelletjes van het Volksfeest. Daarnaast zetelt Meta in de organisatie van Proef Keppel, een jaarlijks zomerevent waarbij de bevolking elkaar ontmoet en geniet onder het genot van lokale dranken, spijzen en muziek.

Foto: Harold Wassink

Lees ook

Gymtas van Doesburg Beweegt

DOESBURG – Het is een hele overstap om van groep 2 naar groep 3 te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.