Home / Rheden-Regiobode / Mantelzorgcafé in het teken van Wereld Alzheimer dag

Mantelzorgcafé in het teken van Wereld Alzheimer dag

VELP – Op donderdag 12 september is van 19.30 uur tot 21.30 uur het Mantelzorgcafé weer open. Dit keer staat het Mantelzorgcafé in het teken van Wereld Alzheimer Dag. Aan de hand van de vragen die deelnemers graag beantwoord zien, wordt deze avond ingevuld. De avond wordt geleid door Edith Magnin, casemanager Zorg van Innoforte. Het Mantelzorgcafé is er voor alle mantelzorgers die voor langere tijd de zorg hebben voor iemand die langdurig ziek is. Dit keer staat dementie centraal.

“Ieder jaar wordt op 21 september de Wereld Alzheimer dag gehouden. Het Mantelzorgcafé grijpt deze dag aan om met elkaar in gesprek te gaan over dementie en Alzheimer. Alzheimer is de belangrijkste en meest bekende vorm van dementie, een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. Zorgen voor iemand met dementie is een pittige opgave: degene waar je ooit voor gevallen bent, zie je langzaam veranderen. Je rol als partner of kind verandert in de rol van mantelzorger. Die zorgtaak neem je meestal liefdevol op je, maar het is ook zwaar. Mensen die dit proces doormaken, kunnen aan het Mantelzorgcafé veel hebben. Zij ondervinden steun aan elkaar en wisselen ervaringen uit. Op die manier zorgen zij goed voor zichzelf. Dat is belangrijk om het vol te kunnen houden”, zo vertelt Sandra Tuijten, teamleider Serre/ ‘t Prieel bij Innoforte.

Het Mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel en toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op tel. 026-3707070, van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur, of per mail via info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel via tel. 06-83697204, op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 16.30 uur, of via e-mail dagbehandeling@innoforte.info.

Lees ook

Ik vind: Incluzio: zorg of zegen voor de zorg?

Elke paar jaar worden door veel gemeenten de diensten in het sociaal domein opnieuw aanbesteed. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.