Home / Rheden-Regiobode / Lopen en genieten op Herikhuizerveld

Lopen en genieten op Herikhuizerveld

VELP – Natuurgids Joke van Tol van de SBDV neemt zaterdag 31 augustus iedereen die van wandelen en natuur houdt graag mee over de glooiende heidevelden van het Herikhuizerveld in het Nationaal Park de Veluwezoom. Het terrein heeft mooie dalen en prachtige vergezichten. Bij helder weer is er zelfs uitzicht tot in Duitsland. De bloeiende heide (het is ondanks de droogte echt práchtig paars!) op de glooiende heuvels is het decor van het eerste stuk. Daarna worden de bossen opgezocht en bestaat er kans om wilde zwijnen, reeën en edelherten te spotten en de IJslandse paarden tegen te komen die hier grazen. Het meenemen van een verrekijker wordt aanbevolen. De tocht vereist enige conditie en is niet geschikt voor rolstoelen en minder validen. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur.
Tijd en startlocatie: Vertrek 17.45 vanaf Parkeerplaats Zijpenberg aan de Beekhuizenseweg (kruising Snippendaalseweg). De Beekhuizenseweg loopt vanaf Velp richting de Posbank. Aanmelden via excursies@sbdv.nl ivm groepsgrootte. Natuurgids: Joke van Tol.

Lees ook

Ik vind: Incluzio: zorg of zegen voor de zorg?

Elke paar jaar worden door veel gemeenten de diensten in het sociaal domein opnieuw aanbesteed. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.