Home / Brummen-Regiobode / Loenenaren gaan taart bakken

Loenenaren gaan taart bakken

LOENEN – Op zondag 8 september heeft de Protestantse Kerk in Loenen de startzondag. Het thema is dan: ‘Heel Loenen bakt’. De kerkenraad houdt dan een taartbakwedstrijd. Iedereen uit het dorp (of verbonden met het dorp) mag een taart brengen tussen 9.30 en 10.00. Vanaf 10.00 uur gaat men taart eten en koffiedrinken (of thee of limonade). Elk puntje taart wordt becijferd door degene die het opeet. Meer taartpunten eten kan ook.

Ieder snapt wel dat de wedstrijd daarmee wel met een knipoog gezien moet worden. Wie wil kan na het taart eten en de uitslag, in de kerk blijven. Maar naar huis gaan mag ook. In elk geval is er om 11.30 uur de kerkdienst onder het motto: Wat bakken we er eigenlijk van? In deze dienst wordt gecollecteerd voor de Zonnebloem. Mocht men denken, daar wil ik nou eens bij zijn, maar dat lukt niet vanwege vervoer, dan kan men even aan de bel trekken. In samenwerking met de Zonnebloem wordt gezorgd dat men gehaald en gebracht wordt. Daarvoor kan men contact opnemen met Tonny van Hensbergen tvhensbergen@hetnet.nl. “Een late kerkdienst, dat kan mooi zijn voor uitslapende jonge mensen. Maar ook wel eens prettig als men afhankelijk is van thuiszorg: op deze zondag moet het lukken om op tijd in de kerk te zijn”, aldus de kerkenraad. Zij verwelkomen ieder, voor de taart, of voor de kerk of voor allebei. Voor wie een taart wil bakken en komen brengen natuurlijk, graag een mail naar Dinie Nieuwenhuis fam.nieuwenhuis@hetnet.nl dan kan de organisatie een beetje voorbereiden hoe groot of hoe klein deze taartproeverij wordt. Kinderen en tieners kunnen natuurlijk ook meedoen aan het taartbakken of eten.

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.