Lezing over Noord-Korea in de Bibliotheek

DIEREN – Op dinsdag 1 oktober wordt er een lezing gegeven in de Bibliotheek van Dieren. Reiziger Marc Roth neem de luisteraars mee naar de socialistische ‘heilstaat’ Noord-Korea.

Noord-Korea is een van de meest gesloten – en daardoor wellicht ook een van de meest intrigerende – landen ter wereld’. Pyongyang is de hoofdstad en het uithangbord van het land. De stad transformeert de laatste jaren tot een bijna surrealistisch decor; verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Deze transformatie is ook te zien op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: wat is waar? En wat is de werkelijkheid? Is de werkelijkheid die te zien is überhaupt wel waar?
De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben. En natuurlijk met de eigen ervaringen van Marc, als bezoeker van Noord-Korea. De lezing begint om 19.30 uur, kosten bedragen 5 euro voor leden van de bibliotheek en 7,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda en via de Bibliotheek Dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.