Home / Rheden-Regiobode / Leren lezen, schrijven en rekenen

Leren lezen, schrijven en rekenen

GEM RHEDEN – Nederland telt 2,5 miljoen laaggeletterden en ongeveer 4.000 daarvan wonen in de gemeente Rheden. Gewone dingen als pinnen, WhatsAppen, een sollicitatiebrief schrijven of een boodschappenlijstje maken, zijn dan erg lastig. Om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen, organiseert Stichting Lezen en Schrijven van maandag 9 tot en met zondag 15 september de Week van de Alfabetisering. Onder de noemer DURF! zet de Stichting zich tijdens deze week in voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen. Het doel is om zo veel mogelijk mensen te bereiken en het probleem bespreekbaar te maken.

Tijdens de Week van de Alfabetisering zijn er in de Gemeente Rheden verschillende activiteiten om inwoners de kans te geven beter te leren lezen, schrijven en rekenen. In het Filmhuis Dieren is op dinsdagavond 10 september, om 20.00 uur de film ‘The reader’ te zien. Ook is er een kraam van het Taalhuis aanwezig voor taaladvies. Op woensdag 11 september bakt de Koekbakbar van 10.00 tot 12.00 uur letterkoekjes, bij de Dekamarkt in Rheden. Ook wethouder Ronald Haverkamp zal hier tussen 11.00 en 12.00 uur een letterkoekje meebakken. Bij de Koekbakbar zijn ook taalvrijwilligers en professionals aanwezig, om taaladvies te geven aan inwoners. De Bakbar is een regionale actie en reist in deze week door Westervoort, Duiven, Westervoort, Rheden, Arnhem, Zevenaar, Renkum, Overbetuwe en Lingewaard. Op donderdag 12 september is er een inloopspreekuur bij het Taalpunt in de bibliotheek in Dieren. Dit inloopspreekuur is er wekelijks en helpt inwoners die beter willen worden in lezen, schrijven of rekenen.

Lees ook

Bumé nieuwe Partner voetbalclub VVO

VELP – Bumé Bouw en Onderhoud en VVO hebben een partnerovereenkomst getekend. De bouwonderneming verbindt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.