Home / fbpost / Laat zien wie je bent op Margrietschool Spankeren

Laat zien wie je bent op Margrietschool Spankeren

SPANKEREN – De Margrietschool in Spankeren is het nieuwe schooljaar fris begonnen. Woensdag 21 augustus werden niet alleen het nieuwe logo en de nieuwe slogan onthuld, ook is een start gemaakt met een nieuwe werkwijze.

Laat zien wie je bent. Pleun, Jasper, Sofie, Lieke en Mila draaiden vijf bordjes om en onthulden zo de nieuwe slogan van de Openbare Daltonschool Prinses Margriet aan de aanwezige ouders en leerlingen. Met de slogan wil de school laten zien dat iedereen anders is – gelukkig maar – en iedereen ook anders mág zijn. Ieder kind heeft zijn eigen talenten en krijgt op de Spankerense school alle ruimte om deze te ontdekken en te laten zien.
Deze individuele aandacht voor de kind wordt ook getoond in het nieuwe logo van de school, dat door Ashley en Koen werd onthuld. Hierin is de letter i van ‘ik’ één keer lekker eigenwijs schuin geplaatst en één keer als uitroepteken. “Omdat je trots mag zijn op wie je bent”, legt directeur Dennis de Ruiter (rechts op de foto) uit. De groene grasrand onderaan het logo benadrukt het dorpse karakter van de school.

Er wordt vanaf dit schooljaar bovendien bij een aantal vakken een andere werkwijze gehanteerd, er wordt bij de vakken rondom wereldoriëntatie en creativiteit thematisch gewerkt. Zo zijn bijvoorbeeld aardrijkskunde en natuurkunde geen aparte vakken meer, maar worden deze geïntegreerd. “Kinderen gaan met projecten aan de slag rondom een bepaald thema”, zegt De Ruiter. “Daarbij kan het kind zelf bepalen hoe hij de lesstof tot zich neemt en wat hij ermee doet. Ze kunnen een PowerPoint-presentatie maken of een muurkrant, maar ook een toneelstuk. Daarbij worden ook de leergroepen doorbroken. Zo kan een kind uit groep 3 samenwerken met een kind uit groep 5.” Deze manier van werken past goed bij het Dalton-onderwijs van de Margrietschool, waarin samenwerken en zelfstandigheid heel belangrijk zijn. Het thematisch werken wordt de komende maanden verder uitgewerkt.
.
Na de onthulling van het nieuwe logo en de nieuwe slogan begon voor de leerlingen het feest pas echt. Er stond een uitgebreid ontbijt klaar om de start van het nieuwe schooljaar uitgebreid te vieren.
Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Retrospectief: Meisjesvereniging Ruth, Loenen

In de dorpen waren vroeger veel clubs, elke leeftijdsgroep had toen een club. Zo ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.