Home / Rheden-Regiobode / Laaggeletterdheid in de kijker met film The Reader

Laaggeletterdheid in de kijker met film The Reader

DIEREN – In de Week van de Alfabetisering brengen Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren laaggeletterdheid onder de aandacht met de film The Reader. Deze is dinsdag 10 september te zien bij Filmhuis Dieren.

The Reader gaat over Michael, die op 15-jarige leeftijd een gepassioneerde maar heimelijke affaire heeft met de veel oudere Hanna. Hun relatie wordt intenser wanneer ze hun gezamenlijke liefde voor boeken ontdekken. Maar op een dag is Hanna spoorloos verdwenen. Jaren later ontdekt Michael een diep geheim over de vrouw die hij ooit liefhad.
De film draait op dinsdag 10 september 2019 om 20.00 uur in Filmhuis Dieren. De entreeprijs is gereduceerd tot 3 euro. Kaarten zijn te reserveren via www.filmhuisdieren.nl.

Steeds meer mensen hebben moeite met lezen en schrijven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen onvoldoende taal- en digivaardigheid om mee te komen in het dagelijks leven. Geld opnemen, een sollicitatiebrief schrijven of een boodschappenlijstje maken zijn alledaagse dingen waar mensen met een taalachterstand moeite mee hebben.
Om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen, organiseert Stichting Lezen en Schrijven net als voorgaande jaren de Week van de Alfabetisering. Van 9 tot en met 15 september zijn er door het hele land activiteiten. Het doel is laaggeletterdheid te verminderen door zo veel mogelijk mensen te bereiken om samen het probleem bespreekbaar te maken.
Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren doen mee aan de Week van de Alfabetisering door de bijzondere film The Reader te tonen. Esther Staal, coördinator van het Taalhuis legt uit: ‘Met het tonen van de film vragen we niet alleen aandacht voor het probleem van laaggeletterdheid. We willen laaggeletterden vooral ook laten weten dat ze er niet alléén voor staan. Ze kunnen terecht bij het Taalpunt in de Bibliotheek Dieren. Wij helpen met het vinden van een geschikt aanbod. Een praatgroep, een cursus, een oefenprogramma. Voor iedere vraag is een oplossing.”

Lees ook

Onderzoek naar uitkijktoren in uiterwaarden bij Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden wil een uitkijktoren plaatsen in de uiterwaarden van het dorp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.