Home / Nieuws / Laag – Soeren loopt uit voor Zomer in Gelderland

Laag – Soeren loopt uit voor Zomer in Gelderland

LAAG-SOEREN – Wekenlang kriebelde het in Laag-Soeren. Naarmate 30 augustus dichterbij kwam en meer dorpen zich presenteerden in het programma van omroep Gelderland zag men, dat de lat voor de verkiezing tot mooiste dorp in Gelderland steeds hoger kwam te liggen. ’s Morgens vroeg werd Jamie Lebbink al gevraagd op de radio te vertellen wat Laag-Soeren is. Zijn conclusie was dat Laag-Soeren voor de Soerenaren vooral ‘thuis’ voelt en is. Als decoropdracht moest het badhuis worden nagebouwd met in het publiek badmutsen en zwembandjes. Al snel verzamelden vele hulptroepen zich op het plein aan de Cruyshoevelaan. Het team van 10 kwam met een tekening en de bouw kon beginnen. Anderen fabriceerden in de zaal van De Harmonie volop mutsen en bandjes. De bouw bleek een pittige opgave en men moest ook bijkomende problemen het hoofd bieden. Zo bepaalde Omroep Gelderland dat het Badhuis moest verrijzen op een vrij sterk hellende ondergrond. De grond werd met behulp van zand uitgevlakt en sponsoren leverden alles wat nodig was. Vanaf 17.00 uur werd er aan het tv-programma gewerkt en de parade geoefend. Men moest in 90 seconden binnen zijn en dat vroeg enige oefening. In de parade liepen veel verenigingen mee. Om 18.00 uur werd het publiek geteld. Zo’n 1350 mensen waren op dit spektakel afgekomen. Dat leverde 250 euro op. De parade werd beloond met 200 euro en het decor met 150 euro. Het weegschaal onderdeel leverde nog eens 250 euro op. Uiteindelijk leverde alle inspanningen de vijfde plaats op in de competitie. Het spektakel werd afgesloten met een gezellige afterparty.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Aeres VMBO Velp houdt Online Open Huis

VELP – Aeres VMBO Velp houdt vrijdag 29 en zaterdag 30 januari een online open …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.