Home / Rheden-Regiobode / Laag-Soeren klaar voor Zomer in Gelderland

Laag-Soeren klaar voor Zomer in Gelderland

LAAG-SOEREN – Inwoners van Laag-Soeren maken zich op voor de opnames van Zomer in Gelderland. Op vrijdag 30 augustus is het dorp als laatste aan de beurt in de strijd om de titel Mooiste Dorp van Gelderland.

“We weten wat ons te doen staat, nu de eerste dorpen zich hebben gepresenteerd tijdens Zomer in Gelderland”, laat het Soerense team weten. De prestaties van Angerlo en Leuvenheim zijn goed in de gaten gehouden. Al vroeg heeft Laag-Soeren openlijk laten weten de strijd aan te willen gaan met Angerlo en de overige dorpen. “We doen er alles aan om klaar te zijn voor 30 augustus”, zegt het team strijdlustig.
De voorbereidingen worden serieus opgepakt. Er is een eigen facebookpagina opgestart onder de naam TVGelderland: Zomer in Laag-Soeren en een eigen website opgezet op www.zomerinlaagsoeren.nl. “Hier stellen we ons team voor, de sponsoren die ons ondersteunen en elke week schrijft Mart van Tol een mooie column over een item van het dorp Laag-Soeren. We laten niets aan het toeval over!”
Het Soerense team is er klaar voor. “We gaan er een spetterende finale van maken die, of we winnen of niet, heel Gelderland trots doet zijn op Laag-Soeren.”

Die vrijdag staat de hele dag in het teken van Zomer in Gelderland. Vanaf 9.00 uur gaat het team aan de slag met de opdracht. Hier wordt gedurende de dag live verslag van gedaan op de radio. Om 17.00 uur moet alles klaar zijn voor de televisie-uitzending, die om 18.20 uur begint. Om 18.00 uur wordt het publiek geteld. Als er meer dan 300 mensen zijn, is de eerste 250 euro al verdiend voor het goede doel. De winst van deze avond is bestemd voor Oranjestichting Laag-Soeren, dat op 28 april volgend jaar een groot feest wil geven ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Laag-Soeren.
De opnames vinden plaats op het pleintje rondom de muziektent.

Lees ook

Muizenhuis siert etalage van Hart van Velp

VELP – In de etalage van Hart van Velp, in de Hoofdstraat in Velp, is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.