Home / Doesburg-Regiobode / Jonah Falke te gast in Gasthuiskerk

Jonah Falke te gast in Gasthuiskerk

DOESBURG – Schrijver en columnist Jonah Falke vertelt op zondag 8 september in Gasthuiskerk Doesburg vanaf 15.30 uur over zichzelf en over zijn nieuwe boek De mooiste vrouw van de wereld. Het verhaal speelt zich deels af in Doesburg. Falke wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn.
Jonah Falke werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArtEZ. In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug. In 2019 verscheen De mooiste vrouw van de wereld. Falke schreef voor Vrij Nederland, ELLE, HP/De Tijd en VPRO’s Nooit meer slapen en is vaste columnist bij de Gelderlander en op het Lebowski Blog.

In het boek leidt Jonah een zorgeloos en richtingloos bestaan, terwijl zijn vriendin carrière maakt. Hij brengt zijn tijd het liefst door in de Neue Liebe, een bordeel net over de grens waar status en afkomst van geen belang zijn. Daar ontmoet hij Hugo, die hem vraagt om voor ‘de mooiste vrouw van de wereld’ te zorgen terwijl hij met zijn zigeunerband op tournee gaat. Jonah komt terecht in een spagaat tussen de wereld van de succesvolle mensen en het vrolijke niemandsland aan de zelfkant van de maatschappij, waar wordt gedronken en gedanst tot iedereen erbij neervalt en de rundvleessalade in de gordijnen zit. Als zijn vriendin aankondigt dat het tijd wordt voor een kind, moet hij kiezen. Of beslist het lot anders? De mooiste vrouw van de wereld is een geestig, rauw en levenslustig portret van een jongen die doet wat er van hem verwacht wordt, maar niet weet wat hij zelf van het leven verlangt. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Foto: Jan Willem Kaldenback

gasthuiskerkdoesburg.nl

Lees ook

Leerlingen van de Horizon maken speelgoed voor ouderen

DOESBURG – Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Horizon in Doesburg maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.