Home / Doesburg-Regiobode / Jason Daskalakis in Gasthuiskerk

Jason Daskalakis in Gasthuiskerk

DOESBURG – De van oorsprong Griekse gitarist Jason Daskalakis opent op zondag 22 september om 15.00 uur het gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg. Zijn eerste album, ‘Leaving the Tribe’ verscheen deze zomer. In Doesburg brengt Daskalakis van dat album een aantal nummers ten gehore. Zijn programma bestaat verder uit werken van onder andere Scarlatti, Villa-Lobos en Jobim.
Daskalakis werd in 1991 geboren in Athene. Toen hij zes jaar oud was leerde hij de klassieke gitaar kennen; de liefde voor dat instrument heeft hem nooit meer losgelaten. In 2012 studeerde hij af aan het Nationaal Conservatorium van Athene met de ‘prix d ‘Excellence.’ Jason Daskalakis volgde lessen muziektheorie, harmonie, kamermuziek, geschiedenis, analyse en meer. Hij nam deel aan tal van klassieke gitaarwedstrijden, won daar diverse prijzen en kreeg veel waardering. Daskalakis speelde op festivals en volgde masterclasses bij de grote meesters van de klassieke gitaarwereld.

Lees ook

Gymtas van Doesburg Beweegt

DOESBURG – Het is een hele overstap om van groep 2 naar groep 3 te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.