Home / Brummen-Regiobode / IKC Hei & Bos verrast met cheque uit India

IKC Hei & Bos verrast met cheque uit India

HOENDERLOO – Net voor het weekend kregen de leerlingen en leerkrachten van IKC Hei & Bos in Hoenderloo vrijdagmiddag nog een mooi cadeautje. Een delegatie uit India bracht een cheque voor techniekonderwijs.

Opeens liepen er een heleboel volwassenen rond op de school, die vorig jaar de deuren heeft geopend en nog steeds flink groeiende is. De gasten waren naar Hoenderloo gekomen in het kader van het pilotproject waarmee vorig jaar gestart is op het gebied van een compleet lesprogramma over techniek en het leren programmeren.
Men kon dat doen dankzij de steun van het bedrijf Tata Consultancy Services, een Indiase multinational IT-dienstverlener en adviesbureau met hoofdkantoor in het Indiase Mumbai. Het is actief op 149 locaties in 46 landen en heeft duizenden medewerkers. Het bedrijf steunt projecten op scholen in verschillende landen om kinderen te leren omgaan met techniek en programmeren. De Hoenderlose school is de enige Nederlandse school die door Tata gesteund is met materialen en adviezen. De resultaten zijn zeer positief en kunnen gerust spectaculair genoemd worden.
De Indiase delegatie kwam zich er zelf van overtuigen hoe goed de kinderen al met computers en robots overweg kunnen. Om het technische onderwijs nog verder te ontwikkelen kreeg directrice Kim Meerema-Scheurs uit handen van de directeur van Tata Consultancy Services een cheque van 4000 euro. Met die weldoeners wilden de kinderen, team en ouders uiteraard graag op de foto.

Foto: Rob Spelde

Lees ook

Succesvolle Open Monumentendag voor Stichting Carillon

DOESBURG – Zaterdag 11 september was Stichting Carillon in samenwerking met Comité Open Monumentendag Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.