Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Gotisch Hert

Ik vind: Gotisch Hert

In Dieren wordt binnenkort de zesde (!) supermarkt geopend. Voor de komst van deze supermarkt moest de parkeerplaats verhoogd en een kunstwerk verwijderd worden. Ik vroeg me af waar dit kunstwerk, het grote Gotisch Hert van kunstenares Carolien Kortenhorst, weer op zijn poten terecht zou komen. Bij de entree van Dieren in de kanaalzone misschien? Of in het oersaaie grasveld tegenover de Gazelle? Of op het hoekje bij de Aldi? Maar nee, ook daar kwam het niet: er werd een mooi plantsoentje aangelegd.
Dan zal het wellicht aan de noordzijde van het NS-station komen, dacht ik, want daar is ruimte genoeg en het is een fraaie entree voor reizigers op weg naar de bossen van de Veluwezoom. Maar nee, daar werden alleen wat boompjes geplant. Wat een gemiste kans!
Het zou toch niet, net als met een eerder kunstwerk gebeurde, in een van de andere dorpen opduiken? Ik begon me echt zorgen te maken. En nu heb ik hem gevonden: op de parkeerplaats bij de sportvelden aan het eind van een doodlopende weg. Ik woon er vlakbij, maar aangezien ik geen sporter ben, had ik hem nog niet gezien. Ik kan niet ontkennen dat het hert er beter tot z’n recht komt dan toen hij op Calluna tegen de winkelpui gedrukt stond, maar ik vind het een roemloos einde van een kunstwerk dat een betere plaats had verdiend!

Coby Hubert
Dieren

Lees ook

Bumé nieuwe Partner voetbalclub VVO

VELP – Bumé Bouw en Onderhoud en VVO hebben een partnerovereenkomst getekend. De bouwonderneming verbindt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.