Home / Rheden-Regiobode / IJsberen verdwijnen tijdelijk van het Callunaplein

IJsberen verdwijnen tijdelijk van het Callunaplein

DIEREN – In de laatste week van september gaat het kunstwerk IJsberen met sokkel tijdelijk in opslag. In de loop van 2020 keert het kunstwerk weer terug op het Callunaplein. De sokkel is op dit moment in slechte staat en dat kan gevaarlijk zijn. In 2020 gaat het plein, waar het kunstwerk staat, heringericht worden. Daarom is besloten de IJsberen nu al weg te halen. Het verwijderen en het tijdelijk dichtstraten van de plek, duurt een paar dagen. De winkeliers en de omwonenden van het plein zijn hierover geïnformeerd.
Het kunstwerk van de bronzen ijsberen op natuursteen werd in 1987 op het plein geplaatst ter gelegenheid van de uitbreiding van het winkelcentrum Calluna. Het is gemaakt door beeldend kunstenares Maïté Duval. Geboren in Frankrijk (1944) kwam de kunstenares in 1968 naar Nederland en vestigde zich in Zutphen, waar ze nog steeds woont en werkt. Ze begon rond 1974 met beeldhouwen.

Lees ook

Financiële situatie Rheden stuk minder penibel

GEM. RHEDEN – De financiële situatie van de gemeente Rheden ziet er veel positiever uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.