Home / Doesburg-Regiobode / Het Laatste Avondmaal van Doesburg te koop

Het Laatste Avondmaal van Doesburg te koop

DOESBURG – Het Laatste Avondmaal van Doesburg is te koop. Het kunstwerk, waarop markante koppen uit Doesburg te zien zijn, is momenteel te zien in Grand Café Het Arsenaal 1309.

Deze zomer werd Het Laatste Avondmaal gemaakt. Bekende personen uit Doesburg poseerden in kostuum en verbeeldden zo Jezus en de twaalf discipelen, zoals op het bekende schilderij van Leonardo daVinci. Ze werden vastgelegd door Fotostudio 1309. Het werk is 3 bij 1,60 meter groot en hangt momenteel in het Grand Café Het Arsenaal 1309. Het Laatste Avondmaal is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van particulieren en ondernemers uit Doesburg.

Het stuk wordt nu per opbod verkocht voor twee goede doelen: de Motorrun voor mensen met een beperking en het kledingatelier van de Hanzestadfeesten. Instellingen, instituten en bedrijven uit Doesburg kunnen meedoen aan die inschrijving. Bieden kan vanaf 1500 euro. Bij het bod dient duidelijk te worden vermeld waar het werk komt te hangen. Dit moet een publiek toegankelijke plek zijn, waar het kunstwerk minimaal drie jaar te zien is. Bij het kunstwerk behoort de muziekstandaard waar staat beschreven hoe de totstandkoming bewerkstelligd werd. Het dient onder het kunstwerk te komen te staan. Het kunstwerk dient met een juiste belichting te komen hangen.
Sluiting van de inschrijving is op 20 oktober 2019 om 10.00 uur ten kantore van Notaris te Lindert aan de Kraakselaan 5, 6980 AB, te Doesburg, alwaar de inschrijvingen kunnen worden gedeponeerd. Bekendmaking van de inschrijving, het openen van de enveloppen en stemming vindt plaats in het grand Café Arsenaal 1309 in de Sociëteit op 20 oktober om 11.00.

Lees ook

Ik vind: Energietransitie

Waar het in de energietransitie primair om gaat, is de verlaging van de uitstoot van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.