Home / Rheden-Regiobode / Hardloopwedstrijd met koninklijke geschiedenis

Hardloopwedstrijd met koninklijke geschiedenis

DIEREN – De vakanties zijn voorbij en prachtige najaarshardloopwedstrijden liggen in het verschiet. Zondag 13 oktober wordt de Veluwezoomloop gehouden, georganiseerd door AV Gelre uit Dieren. Een hardloopwedstrijd met Koninklijke geschiedenis. Deze editie van de Veluwezoomloop gaat o.a. over de Carolinaberg en de Willemsberg. Beide heuvels zijn vernoemd naar de kinderen van stadhouder Willem IV en Anna van Hannover. Tussen deze heuvels loopt de Koningsweg, die de heuvels verbindt. Voordat de volwassenen starten, kunnen de kinderen deelnemen aan de kidsrun. Zij kunnen kiezen uit twee afstanden, 1,25 en 2,5 kilometer, beide routes gaan door De Spelerij. Iedere deelnemer aan de kidsrun krijgt een moderne Koninklijke onderscheiding om in de historische sferen te blijven. De volwassen hardlopers kunnen zich inschrijven voor 7,5, 15 of 21,1 kilometer. De kidsrun begint om 10.00 uur en de volwassenen starten vanaf 10.30 uur. Alle informatie en de link om nu al in te schrijven staat op de site van AV Gelre.

www.veluwezoomloop.nl

Lees ook

Taal voor thuis met Ons Raadhuis

VELP – In Ons Raadhuis verzorgt docent Dia Berends onder normale omstandigheden een tweewekelijkse bijeenkomst …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.