donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeBrummen-RegiobodeGrote drukte in Klarenbeek met Spulletjesdag

Grote drukte in Klarenbeek met Spulletjesdag

KLARENBEEK – De eerste Spulletjesdag, die zondag 22 september in Klarenbeek bij stralend nazomerweer is gehouden, is in alle opzichten geslaagd te noemen. De hele dag kwamen de bezoekers naar het dorp om te kijken wat er allemaal te koop was.

Bijna alle verkopers waren tevreden over de verkoop van de overtollige spulletjes, die ze op deze manier mooi kwijt konden. Daarbij bracht de verkoop ook nog eens een paar centen op.
De organisatie van deze Spulletjesdag lag bij de vriendinnen Krista van Beek en Everdien van der Linde. Zij hadden vorig jaar een dergelijke spulletjesdag meegemaakt in Lochem en dachten meteen: ‘dat is juist iets voor Klarenbeek. Dat doen we’. Ze gingen er voortvarend mee aan de slag. Sponsoren zoeken, flyers maken en uitdelen en via verschillende media hier bekendheid aan geven. Zo’n negentig personen en zaken gaven zich op om mee te doen. Deze waren zondag duidelijk te herkennen door een vignet in de bekende blauwe kleur.

Handelaren hadden ook lucht gekregen van deze dorpsrommelmarkt en waren er zondagmorgen al vroeg als de kippen bij om de leukste (en voordeligste) spullen op te kopen. Om 10.00 uur kwam de stroom bezoekers op gang. Op enkele adressen was een plattegrond verkrijgbaar en menigeen maakte er een ‘dagje uit’ van om alle adressen, ook in het buitengebied, te bezoeken.
Er was erg veel in een grote variatie te koop. Er werden vooral veel boeken aangeboden, maar verder lag er ook van alles wat men doorgaans op een rommelmarkt of kofferbakmarkt aantreft. De Klarenbekers hadden de garages en zolder fors afgestroopt en wat de bewoners niet meer gebruikten of wat niet meer in het interieur paste ging naar de markt. Alles ging naar buiten, naast of voor de woning.

Zondagmiddag gaven Kristel en Everdien aan het eind van de middag te kennen dat zij uitermate tevreden waren over de deelname en verloop van deze dag.
Karin van Beek liet weten dat zij dit succes niet direct had verwacht, maar was er wel heel blij mee: “Het is wat nieuws voor Klarenbeek en dan moet je het maar afwachten. Gelukkig kregen we direct alle medewerking en veel inschrijvingen.” Everdien van der Linde vindt het prachtig dat vele adressen spullen verkochten voor een goed doel: “Toch leuk dat men dit zo wil doen. Ik zag mensen die verkochten voor de CliniClowns, maar ook voor andere goede doelen. We hoorden ook dat zo’n dag het goede contact tussen de bewoners bevordert. Dat is mooi in het dorp waar we samen met elkaar wat doen.”
Karin van Beek kan nog niet zeggen of de Klarenbeekse Spulletjesdag in 2020 meteen al een vervolg krijgt. “We gaan eerst samen rond de tafel om te bespreken hoe het allemaal is gegaan en gaan dan de toekomst bepalen. U hoort wel weer van ons.”

Foto: Han Uenk

Foto: Karin van Beek (links) kijkt samen met vriendin Evelien van der Linde tevreden terug op de eerste Spulletjesdag in Klarenbeek

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit