Home / Rheden-Regiobode / Gratis cursus Digisterker

Gratis cursus Digisterker

RHEDEN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke, digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem. Daarom biedt de Bibliotheek Veluwezoom vanaf maandagmiddag 9 september een vierdelige, gratis cursus Digisterker aan om te leren werken met de elektronische overheid.
De cursus vindt plaats in dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden en bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers leren stapsgewijs werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden en het inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. Er is een bijbehorend werkboek om alle informatie na te kunnen lezen. Hierin worden de handelingen stap-voor-stap uitgelegd. Deelnemers moeten wel enige ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en muis.
De wekelijkse bijeenkomsten zijn op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, de eerste is op 9 september. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker of bij Alberdine Tesink, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06-10239493.

Lees ook

Ik vind: Slaap kindje slaap, nu nog wel!

Als het aan de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Rheden ligt, dan slapen de bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.