Home / Doesburg-Regiobode / Geslaagd slot zomerdrive bridgecursisten

Geslaagd slot zomerdrive bridgecursisten

DOESBURG – Afgelopen donderdag werd de zomercompetitie van de bridgecursisten afgesloten met een spannende eindstrijd tussen twee deelnemers. De uiteindelijke winnaar was Hugo Cornelissen, die verheugd als eerste de nieuwe wisseltrofee in ontvangst nam; een door medecursiste Gilda IJff gehaakt zomerkoninkje.

Het was hartverwarmend hoe de cursisten zich hadden ingespannen om er een fantastische slotdrive van te maken. Zo werd na de eerste ronde gepauzeerd met verrukkelijke zelfgemaakte taarten. Na de tweede ronde werd een loterij gehouden onder de deelnemers aan de zomercompetitie, waarbij aantrekkelijke prijzen te winnen waren, zoals een jaarabonnement om online te bridgen. Maar daarmee was de koek nog niet op. Alle deelnemers kregen een pakje kaarten in een zelfgemaakt bridgehoesje mee naar huis.

Deze ochtend betekende het einde van het eerste jaar van de cursus, die door Joop Pfeil en Anneke Verweel van Bridgeclub Doesburg werd georganiseerd. Een jaar geleden is er gestart met 37 cursisten, nu staan er 35 te trappelen om deze week aan blok 3 te beginnen, gegrepen als ze zijn door het spel. Sommigen zijn inmiddels lid geworden van Bridgeclub Doesburg en gaan daar meespelen in de competitie. Anderen vinden dat nog een stap te ver, maar oefenen wel bij elkaar thuis in groepjes. Dat laatste was precies de opzet van de cursus; bridgen gebruiken als ingang om mensen met elkaar te verbinden. Daarmee is het eerste jaar van de cursus zonder meer een succes te noemen. Op maandag 30 september en donderdag 3 oktober gaan er weer nieuwe beginnerscursussen van start, voor iedereen die houdt van gezelligheid en spelletjes. De kosten bedragen 40 euro per blok (4 blokken totaal). Meer informatie opvragen of aanmelden kan via dddoesburg@gmail.com.

Lees ook

Ik vind: Te weinig ruimte voor groen in Doesburg

Gemeente Doesburg gaat rigoureus kappen in de wijk Molenveld. Zo’n 70 bomen moeten het veld …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.