Home / Nieuws / Geslaagd Carolinafestival, ondanks storm

Geslaagd Carolinafestival, ondanks storm

DIEREN – Ondanks de storm die zaterdagavond roet in het eten gooide was het Carolinafestival een groot succes. Dat zegt Han Vaessen van de organisatie.

“Het aantal bezoekers heeft dat van vorig jaar overtroffen. Dat had ook te maken met goeie weer, maar ook met de ervaringen van het jaar ervoor. Ook waren het aanbod en de sfeer goed. Het was gemoedelijk en gezellig. Mensen zien het als een fijne afsluiting van de zomer.” Het festival met theater, muziek, foodtrucks en vooral veel relaxte sfeer vond plaats op vrijdagavond en zaterdagmiddag en -avond. Het was de tweede editie. Op vrijdagavond was er een pubquiz met muzikale medewerking van DHO en ook was de openluchtfilm De Matchmaker te zien. Na afloop van de film trad de band Boogie Nights op.

Maar liefst 21 bands, orkesten en singer/songwriters stonden zaterdag op het programma. Ook zouden er acht theatergroepen in actie komen. Verder waren er tien foodtrucks en barretjes opgesteld in het park. Ook was er een kinderveld. Het viel Vaessen op dat er veel jeugdige belangstelling was. “Mensen hebben enorm veel plezier gehad met heel het gezin. Er waren veel kinderen. Ouders lieten hun kinderen helemaal vrij gaan op park. En was er eentje kwijt dan werd die wel weer gevonden. Er was veel vertrouwen in elkaar op het festival; dat was de grootste winst. Er zijn eigenlijk geen incidenten geweest tot aan de regen.”

Toen de bui losbarstte zaterdagavond ontstond er enige commotie in het park. Vaessen: “Paniek is groot woord, maar er waren wat kindjes die niet konden worden gevonden, en ook volwassenen waren op zoek naar elkaar. Met behulp van porto’s is iedereen vrij snel terechtgekomen.” Nadat de festiviteiten werden afgelast heeft de organisatie stap voor stap tot halftwaalf gewerkt om de zaak voor die dag af te ronden. “Het was zonde, feest zat er goed in. Veel mensen waren teleurgesteld, maar er was ook veel begrip dat zo moest.”

Het zaterdagprogramma zou tot middernacht duren. Tussen 20.00 en 21.00 uur ‘s avonds waren er nog veel mensen naar het park gekomen die al munten hadden gekocht om te besteden op het festival. Die konden met de meeste munten nog op zak naar huis gaan. Om die reden konden bezoekers zondag tussen 12.00 en 14.00 uur hun munten weer inleveren voor contanten op het festivalterrein. Overigens zijn de munten ook volgend jaar nog geldig, mocht er weer een festival komen. Dat laatste is nog niet helemaal zeker. De organisatie gaat eerst evalueren.

Brugemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden is zondagochtend nog langs geweest op het festivalterrein na de storm, vertelt Vaessen. “Hij zei: ‘Wat ons betreft kan het volgend jaar gewoon doorgaan.’ Hij liet ook doorschemeren dat ze het festival in dit tijdvak willen houden, zo eind augustus. Als er geen gekke dingen gebeuren willen wij ook graag gewoon door.”

Foto: Carolinafestival

Lees ook

Jubilarissen in het zonnetje gezet bij VV Oeken

OEKEN – Vorige week schonken wij in deze krant aandacht aan de huldiging van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.