Home / Rheden-Regiobode / Gemeente krijgt hulp bij bestrijding Japanse duizendknoop

Gemeente krijgt hulp bij bestrijding Japanse duizendknoop

RHEDEN – De gemeente Rheden gaat verder met de bestrijding op gemeentelijk grondgebied van de Japanse duizendknoop en start maandag 16 september op de Priesnitzlaan in Laag-Soeren. De duizendknoop wordt bestreden door het zeven van de grond.

Vanuit de provincie Gelderland is een subsidie afgegeven om de Japanse duizendknoop op gemeentelijk grondgebied en in de natuurgebieden aan te pakken. Op een aantal locaties gaat de gemeente dit najaar de grond zeven. De rest van de locaties volgt in 2020.

In 2017 is de gemeente Rheden gestart met een proef om de grond waar de duizendknoop gevonden is, te zeven. De proef bleek een succes en inmiddels is er nu 3500 vierkante meter schoon van Japanse duizendknoop. Dit is pas een klein deel van de 80.000 vierkante meter waar de Japanse duizendknoop is gevonden.
De Japanse duizendknoop is een snelle groeier en verdringt alle andere planten en struiken. De wortels zijn sterk en kunnen schade veroorzaken aan wegen, woningen en andere bouwwerken. De plant verspreidt zich via grondtransporten en onzorgvuldig handelen. Uit een stukje stengel kan al snel een nieuwe plant groeien die binnen enkele jaren uitgroeit tot een plek van tientallen meters.

Bestrijding Japanse duizendknoop

Mensen die de Japanse duizendknoop in hun tuin vinden, worden geadviseerd om ze direct te verwijderen. Liefst met wortel en al. Door dit regelmatig te doen, raakt de plant uitgeput. Het afval moet in de grijze container. Ieder klein scheutje van de plant in de groene container kan ergens anders, na compostering, een nieuw plantje worden. De gemeente wil graag weten waar de Japanse duizendknoop staat. Kijk voor meer informatie en de locaties op: www.rheden.nl/Inwoners/Meldingen_overlast_werkzaamheden/Bestrijding_Japanse_duizendknoop. Voor vragen mail dan naar japanse1000knoop@rheden.nl. Bellen kan ook via tel. 026-4976911.

Lees ook

Sporter Mark Groeneweg kan na twee maanden weer los op de Veluwezoom

DIEREN – Stilzitten kan hij maar moeilijk en dus is sporter Mark Groeneweg uit Dieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.