Home / Brummen-Regiobode / Energie Coöperatie Loenen van start

Energie Coöperatie Loenen van start

LOENEN – De Energie Coöperatie Loenen (ECL) gaat van start. Op maandag 16 september om 19.30 uur vindt er in De Bruisbeek in Loenen een informatieavond plaats waar geïnteresseerden zich in kunnen schrijven als lid van de coöperatie. Op 5 oktober vindt tijdens de Duurzaamheidsdag Loenen de eerste Algemene Ledenvergadering plaats.

ECL is op 9 mei 2019 opgericht met als doel het gebruik van duurzame energie in Loenen te stimuleren om het dorp energieneutraal te maken. Uitgangspunt daarbij is dat alle inwoners van Loenen mee kunnen doen. Zowel mensen met een smalle beurs, bewoners van een huurhuis of een huis met een dak dat niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen als eigenaren en bezitters van zonnepanelen. Het doel is om samen te profiteren van duurzame energie.

ECL is een ledencoöperatie van en voor alle inwoners van Loenen. De leden zijn samen eigenaar en kunnen allemaal meedenken, meepraten en meebeslissen. Ook kunnen leden mee-investeren in bijvoorbeeld een zonnedak op een bedrijfshal. Op die manier hoopt ECL zoveel mogelijk inwoners van Loenen te betrekken bij de energietransitie om te voorkomen dat er rond dit onderwerp een nieuwe tweedeling in de samenleving gaat ontstaan.
“Door met zijn allen de schouders eronder te zetten, houden we het initiatief in Loenen en zijn we niet overgeleverd aan grote internationale energieconcerns die hier hun zonnepanelen of windmolens neerzetten en de inkomsten naar het buitenland laten vloeien. Door zelf aan te pakken, kunnen we de opbrengsten ten goede laten komen aan onszelf en aan Loenen.”

Meedoen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door mee te praten over hoe Loenen duurzaam kan worden gemaakt en mee te beslissen of hoe dat wordt aangepakt. Daarnaast is ook investeren in zonnedaken van de coöperatie mogelijk.

www.duurzaamloenen.nl

Lees ook

Desmond Talla nieuwe trainer van Loenermark

LOENEN – Desmond Talla uit Apeldoorn is de nieuwe trainer van voetbalvereniging Loenermark in Loenen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.