Home / Alle-Regiobode / Een Stief Kwartiertje: Veel te veel

Een Stief Kwartiertje: Veel te veel

Het nieuws van de afgelopen weken is ontzagwekkend veel; het komkommeraanbod is overweldigend. Eigenlijk is het allemaal te veel, veel te veel.

Het meest opzienbarende nieuws is dat er in Rozendaal te veel wordt gedronken. De onderzoekers vinden het problematisch, maar de Rozendalers op hun beurt nemen er nog een glaasje op en proosten op hun zielenheil in plaats van een verwijsbriefje te halen voor de afkickkliniek. De burgemeester maakt er geen gewag van in haar uitvoerige interview verleden week in deze krant. Ze is nog niet geland in het dorp, vertelde ze, wellicht heeft ze nog een glas te weinig gedronken om het gemiddelde promillage van de Rozendaler te halen en daarmee een onlosmakelijke band met haar volkje te scheppen. Even doordrinken en ze landt zeker op de Rozendaalse grond.

De Posbank is deels ook Rozendaals grondgebied en de hei bloeit er te uitbundig, zo uitbundig zelfs dat er veel te veel mensen komen in te veel auto’s, die op zoek zijn naar te weinig parkeerplaatsen. Het afgelopen weekeinde werd er een file aan heikijkers verwacht, die vervolgens door ordetroepen door het gebied geleid moesten worden. Normaliter zijn mensen de oorzaak zijn van allerlei druk gedoe in de natuur, maar deze keer is de hei zelf schuldig; als je te uitbundig bloeit vraag je erom. Niet alleen op de Posbank is het te druk, het is overal te druk, te veel, te vol, alles en overal is het te.

In Doesburg heeft de Japanse duizendknoop zich gevestigd zonder asiel aan te vragen, maar nu lijkt het dat ze toch een permanente verblijfsvergunning hebben gekregen; dat gebeurt als er geen grens gesteld wordt. Het wordt een probleem, want inmiddels zijn er te veel; er lijken meer duizendknopen te zijn dan Doesburgers en dus voelen de inwoners dat hun identiteit verloren dreigt te gaan en eisen ze actie van de gemeente. Vooralsnog heeft de gemeente weinig ondernomen waarmee ze de duizendknopen het gevoel heeft gegeven dat ze mogen blijven. Duizendknopen zijn als mensen, als ze ergens mogen blijven dan vermeerderen ze zich en dat hebben de duizendknopen inmiddels goed begrepen; een mooi voorbeeld van integratie, al ziet de doorsnee Doesburger dat anders. Wellicht heeft de gemeente het idee dat duizendknopen gemakkelijker te besturen zijn dan inwoners, maar nu blijkt dat een pijnlijke inschattingsfout, ze zijn juist lastiger. Er zijn derhalve te veel Japanse duizendknopen; er wordt een Trumpiaanse aanpak voorgesteld, terug naar waar ze vandaan komen.

In Klarenbeek zijn te veel katten, die ook nog eens een duizendknoopachtige voortplantingsdrang hebben en daardoor de opvanglocatie volledig in beslag genomen hebben; er heerst bijna een kittenterreur. Vroeger gingen alle jonge poesjes naar de beek, dat was het klaar. Dat mag nu niet meer en daar is Klarenbeek mooi klaar mee.

Alsof bovengenoemde regionale problematiek nog niet genoeg is blijkt de bibliotheek in Dieren voortdurend te worden overvallen door te veel jongeren. Niet dat de jongeren hunkeren naar goede literatuur om hun onrustige breinen te trainen voor de nakende volwassenheid; nee, ze vinden de bieb een ideale hangplek, dankzij wifi. Er komen er zoveel dat selectie aan de deur plaatsvindt. Bibliotheken vinden dat ze de belangrijkste sociale ontmoetingsplek voor de bevolking zijn, maar ze vinden jongeren net Japanse duizendknopen of kittens. Je zou erdoor aan de drank raken.

Desiderius Antidotum

Lees ook

Vaccineren senioren bij GGD Noord- en Oost-Gelderland van start

REGIO – GGD Noord- en Oost-Gelderland is dinsdag 26 januari begonnen met het vaccineren van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.