Home / Doesburg-Regiobode / Duo Hanneke Veldhuizen en Djuwa Mroivili bij Podium Acanthus

Duo Hanneke Veldhuizen en Djuwa Mroivili bij Podium Acanthus

DOESBURG – Op zondag 1 september is het Culturele zondag in Doesburg en trapt Podium Acanthus het nieuwe concertseizoen af. Het duo van saxofoniste Hanneke Veldhuizen en pianiste Djuwa Mroivili geeft om 13.30 en 15.00 uur concerten met een gevarieerd en feestelijk programma.

Als eerste klinkt het beroemde deel De Zwaan uit Carnaval des Animaux van Saint-Saëns. Dit stuk is oorspronkelijk gecomponeerd voor cello, maar klinkt op de saxofoon net zo warm als de originele versie. Hierop volgt het bekende stuk De Air van Bach en Devil’s Rag van Jean Maititia, wat een vrolijke en zeer snelle Rag is. Vervolgens keert de rust terug bij het Pièce’ van Fauré, dat oorspronkelijk voor fluit is gecomponeerd. Tot slot klinkt Carnaval de Venise van Demersseman. Deze Franse componist, die helaas jong overleed, componeerde als eerste werken voor saxofoon.

Het duo van saxofoniste Hanneke Veldhuizen en pianiste Djuwa Mroivili kwam in september 2018 tot stand toen ze elkaar leerden kennen op het ArtEZ-conservatorium in Zwolle. Veldhuizen en Mroivili willen hun liefde voor muziek graag met een zo breed mogelijk publiek delen, door middel van een uiteenlopend repertoire, het spelen op verschillende locaties en het directe contact met het publiek. Hun programma presenteren zij met passie en een glimlach.

Lees ook

Sneeuwpret in Doesburg

DOESBURG – Ook Doesburg werd zaterdag bedekt onder een laagje sneeuw. Lang duurde deze sneeuwpret …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.