Home / Doesburg-Regiobode / Dubbele wisseling van de wacht bij Stichting Dorpshuis Hummelo

Dubbele wisseling van de wacht bij Stichting Dorpshuis Hummelo

HUMMELO- De Stichting Dorpshuis Hummelo heeft sinds 1 april een nieuwe coördinator en ook het hoofd van de Activiteitencommissie zwaait af. Het nieuwe hoofd is een bekend gezicht

Tot april was Marjolein Loman de coördinator van de stichting, maar toen Marjolein een nieuwe uitdaging vond met haar eigen praktijk, heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Nieuwe coördinator van de Stichting Dorpshuis Hummelo is Leida Wenneker, voor velen een bekende naam. Leida is al jaren actief in de Kerkenraad en vervolgens ook als penningmeester voor de Stichting Dorpshuis. Kerk en dorpshuis kende zij dus al van heel nabij. Leida: ‘Ik zit helemaal op mijn plek naast de kerk in hartje Hummelo en kan de werkzaamheden voor de Stichting Dorpshuis perfect combineren met mijn eigen administratiekantoor en het vrijwilligerswerk voor de kerk.’

Tweede wissel

Maaike Harkink zwaait af als hoofd van de Activiteitencommissie en bestuurslid. Maaike: ‘Ik ben enorm trots op wat we samen allemaal hebben bewerkstelligd in Hummelo, op de mooie dingen die we hebben bedacht, vervolgens uitgevoerd en samen tot een succes hebben gemaakt! Neem het Filmhuis, het Open Podium, de Avondvierdaagse en de vele theater- en muziekvoorstellingen. Met ons clubje is het vaak hard werken rondom de vele activiteiten die we organiseren, maar het geeft ook heel veel voldoening. Samen moeten we het doen! Omdat ik het tijd vond voor een nieuwe stap en ik mij (na een reis door Amerika) wil focussen op mijn werk als literair vertaler Engels, heb ik besloten dat de tijd daar was om mijn taken neer te leggen.’ Een opvolger werd gauw gevonden. Barbara Smeitink is sinds 2016 actief bij het dorpshuis en is niet meer weg te denken bij de club. Barbara: ‘Het zijn drukke tijden, want naast mijn werk en de eigen zaak van mijn man Gilbert, zijn we nu volop aan het verbouwen in ons nieuwe huis in Laag-Keppel. Hoe druk ik ook mag zijn, van de activiteiten die we organiseren en de samenwerking krijg ik altijd nieuwe energie!’ Met deze bekende gezichten op nieuwe plekken kan De Stichting Dorpshuis Hummelo weer jaren vooruit.

Lees ook

Gymtas van Doesburg Beweegt

DOESBURG – Het is een hele overstap om van groep 2 naar groep 3 te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.