Home / Nieuws / Business & shopping: Tuincentrum Laag-Soeren sluit op 1 december

Business & shopping: Tuincentrum Laag-Soeren sluit op 1 december

LAAG-SOEREN – Zo’n vijftig jaar geleden begon Wim de Vries in Laag-Soeren, aan wat zou uitgroeien tot een volwaardig tuincentrum. Op 1 december sluit Wim de Vries, samen met zijn vrouw Gerda die al vanaf 1971 fulltime meewerkt aan het Soerense Zand, de deuren van zaak.

De grond is verkocht en er wordt aan woningbouw op die plek gedacht. Maar eerst is er nog ruim tien weken lang leegverkoop. De hele voorraad wordt verkocht. Hoewel, voorraad, de bloeiende planten worden nog wekelijks aangevuld.
Wim en Gerda de Vries hebben zowat een halve eeuw met heel veel plezier gewerkt in hun tuincentrum, één van de eersten in het land. De voorbije jaren werd getracht het bedrijf te verkopen of te verhuren, maar dat lukte uiteindelijk niet. “Wij hebben hier altijd echt heel goed de kost verdiend”, aldus De Vries, “maar dan moet je wel bereid zijn hard te werken en te investeren. We hebben geen mensen kunnen vinden die dat in deze tijd en op deze plek willen doen. Dan houdt het gewoon op en dus sluiten we zaak.”

Wim is inmiddels 69 en Gerda nog een paar jaar ouder en hoewel ze hun tuincentrum beslist zullen missen, zijn ze niet bang voor de toekomst zonder hun levenswerk. “We zijn grootouders geworden en dat is inderdaad zo leuk als iedereen altijd zegt”, vertelt Gerda. En Wim kijkt er naar uit meer tijd aan zijn eigen tuin te kunnen besteden. En dan is er nog golf, de gezamenlijke passie. “Nee, we zijn niet bang in ‘een zwart gat’ te vallen”, zeggen ze. “Maar het zal wel vreemd zijn ergens anders naar toe te moeten als ik iets nodig heb voor de tuin”, lacht Wim.

Hoewel ze, zoals ze zelf zeggen, altijd een goede boterham hebben kunnen verdienen in hun tuincentrum tussen Dieren en Eerbeek, denken ze met plezier terug aan de jaren 80 van de vorige eeuw. “Toen werden in Dieren hele wijken gebouwd en daar moesten allemaal tuinen bij worden aangelegd. Dat waren de beste jaren”, aldus Wim de Vries. “Maar ook daarna liep het goed door. We hebben een hele trouwe klantenkring die bewust voor ons kiest. Voor onze planten en materialen, maar ook voor het advies, de service en de contacten met de medewerkers en ons.” En Gerda vult aan: “Er stonden mensen met de tranen in de ogen toen we vertelden dat het tuincentrum ging sluiten.” Het contact met de klanten, het omgaan met mensen, zullen ze dan ook beslist missen.

Zoals gezegd begint deze week de finale opruiming. Dat betekent een fikse korting van 40 procent op alle artikelen, voor zover die niet al afgeprijsd zijn. “Het is de bedoeling dat op 1 december alles is leeg verkocht”, aldus De Vries. En dan valt, na een halve eeuw, het doek voor het tuincentrum in Laag-Soeren.

Foto:Wim en Gerda de Vries sluiten op 1 december de deuren van hun Tuincentrum Laag-Soeren. Dat gaat gepaard met fikse kortingen op het hele assortiment en voorraad.

foto: Wencel Maresch

Lees ook

Succesvolle Open Monumentendag voor Stichting Carillon

DOESBURG – Zaterdag 11 september was Stichting Carillon in samenwerking met Comité Open Monumentendag Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.