Home / Nieuws / Bijna 6100 euro opgehaald met tornadotoernooi

Bijna 6100 euro opgehaald met tornadotoernooi

RHEDEN – Op zaterdag 24 augustus werd er bij SC Rheden een tornadotoernooi gehouden om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de crowdfundingsactie. De crowdfundingsactie werd in juni gestart met als doel de tornadoschade te herstellen. De sportclub werd zwaar getroffen door de tornado van 4 juni. De teller van de actie stond op zo’n 12.000 euro. Om het bedrag verder op te schroeven organiseerden een aantal leden het Tornadotoernooi. In slechts zes weken werd het evenement door Bart Niemeijer, Mike Kersten, Jesper Wagenveld, Sjors Zuidehoek en Wessel Peelen georganiseerd. Hetty Niemeijer en Anouk Huurman sloten later aan bij de organisatie. Hulp kwam vanuit het hele dorp. ”We zijn langs allerlei winkel, horecagelegenheden en andere bedrijven gegaan om spullen in te zamelen, iedereen gaf wat”, vertelt Hetty. Die spullen werden verloot tijdens het tornadotoernooi. Ook bakten vrouwen allerlei taarten die vervolgens verkocht werden. En met resultaat, de dag leverde het mooie bedrag van 6095 euro op. De initiatiefnemers van het toernooi maakten de opbrengst afgelopen zaterdag bekend gemaakt voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het seizoen.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Sneeuwpret in Doesburg

DOESBURG – Ook Doesburg werd zaterdag bedekt onder een laagje sneeuw. Lang duurde deze sneeuwpret …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.