Home / Nieuws / Belangstelling voor Spankerense grafkelder

Belangstelling voor Spankerense grafkelder

SPANKEREN – In het kader van de reeks tentoonstellingen die worden gehouden in het kader van het 65-jarig bestaan van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal, was het afgelopen weekend de beurt aan Spankeren. In de Petruskerk was een goed bezochte expositie ingericht over Spankeren tijdens de 80-jarige oorlog. Een periode waarin Spaanse troepen maar liefst drie maal plunderend en moordend door het dorp trokken. Spankeren werd zelfs een keer volledig platgebrand door de veroveraars.
Wat er in die tijden van deze gebeurtenissen vastgelegd werd, was tijdens de tentoonstelling tijdens het Open Monumentenweekend te zien en te horen. De aangekondigde openstelling van de grafkelder van de Gelderse Toren ging ter elfder uren toch niet door. De familie gaf helaas tóch geen toestemming. Gelukkig waren er de foto’s die werden gemaakt tijdens de restauratie en die toch nog een goed beeld van de gesloten kelder gaven.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Zwembad Den Helder is weer open

DOESBURG – Zwembad Den Helder in Doesburg is maandag heropend door wethouder Birgit van Veldhuizen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.