Home / Doesburg-Regiobode / Badeendjesrace tijdens de Doesburgse Kadedagen

Badeendjesrace tijdens de Doesburgse Kadedagen

DOESBURG – Rotaryclub Doesburg houdt tijdens de Kadedagen op 21 en 22 september bij de IJsselkade de enige echte Doesburgse Badeendjesrace. De opbrengst gaat dit jaar naar de Stichting Jarige Job.

Alle badeendjes hebben een uniek nummer en via de aankoop van het bijbehorende genummerde lot, is de badeend verzekerd van deelname en kan hij de strijd met zijn mede-eenden aangaan. Loten zijn op zaterdag en zondag op de kade te koop voor 3 euro per stuk, 2 loten voor 5 euro. Uitsluitend ‘verkochte’ badeenden gaan in een grote big-bag en worden door de brandweer te water gelaten in de kom voor de kade. Op zondag 22 september om 16.00 uur gaat de race van start. De brandweer zal met behulp van een straal spuitwater de badeendjes voortstuwen richting finish. Maar natuurlijk zijn ook wind en stroming van invloed op het verloop van de race.

Vorig jaar viel de badeendjesrace letterlijk in het water. Door het slechte weer werden de Kadedagen halverwege afgeblazen en kon de race niet doorgaan. Volgens het wedstijdreglement trok notaris Schipper vervolgens de winnende loten uit alle verkochte lotnummers. Rotaryclub Doesburg heeft er alle vertrouwen in dat de eendjes dit jaar wel te water gaan en écht zullen gaan strijden om een prijs.

Goede doel

Rotaryclub Doesburg viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Helaas is trakteren niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn in Nederland 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro. Hierin zit alles wat nodig is voor een geweldige verjaardag thuis én op school.

Prijzen

Door tientallen Doesburgse ondernemers zijn er prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars van de snelste eendjes, waaronder een robuuste Jamie Oliver buitenkeuken ter waarde van 600 euro. Kijk voor het volledige overzicht van prijzen op www.rotaryclubdoesburg.nl.
De speaker zal verslag doen van deze wedstrijd. Na de finish maakt de notaris de winnende lotnummers bekend. De eigenaren van de loten die corresponderen met de snelste badeendjes, winnen een prijs. De burgemeester en de kinderburgemeester, die ook het startschot van de badeendjesrace verrichten, overhandigen tot slot de cheque aan de Stichting Jarige Job.

Prijswinnaars

De prijswinnaars worden vermeld op de site van Rotaryclub Doesburg en op Facebook. De badeendjes gaan niet verloren, ze worden allemaal weer uit het water gehaald en blijven eigendom van Rotaryclub Doesburg. Prijzen kunnen tot 2 maanden na de race afgehaald worden bij woonwinkel het Bovenhuys, Kerkstraat 1 te Doesburg.

Lees ook

Expositie ‘Kom je spelen?’ geopend in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 19 juni werd de expositie ‘Kom je spelen ?’ geopend in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.