Home / Rheden-Regiobode / Zomerontmoeting Groene Kerk

Zomerontmoeting Groene Kerk

VELP – Op woensdag 7 augustus wordt in de Grote Kerk in Velp een Zomerontmoeting gehouden rondom het thema Groene Kerk. De Protestantse Gemeente Velp is sinds een klein jaar een zogenoemde Groene Kerk. Dat betekent dat er aandacht is voor het klimaat en gestreefd wordt naar duurzaamheid. Niet alleen in en rond de kerkgebouwen, maar ook door handreikingen te bieden aan ‘gewone mensen’ om goede keuzes te maken op dat gebied.
Spreker tijdens deze ontmoeting is Dick van Dorp. Hij vertelt over de natuur, de veranderingen en de rol van de mens daarin. De klimaatproblematiek is zo’n groot onderwerp dat velen niet weten waar te beginnen. Dick van Dorp zal proberen hier een en ander aan te reiken. Hij vertelt bijvoorbeeld wat een wormenhotel allemaal kan doen en lanceert het idee van een voedselbos. Hij vraagt zich af wat ieder zelf kan doen aan de ecologische crisis en of het geloof hier een rol in speelt.Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en gesprek over dit onderwerp.
Belangstellenden zijn woensdag 7 augustus vanaf 14.00 uur welkom in de kerk. Het programma begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

pastoraat@pknvelp.nl

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.