Home / Doesburg-Regiobode / Zomeravond orgelconcert van Kees van Eersel

Zomeravond orgelconcert van Kees van Eersel

DOESBURG – Organist Kees van Eersel bespeelt donderdag 29 augustus de drie orgels van de Martinikerk in Doesburg. Dit concert wordt gehouden in het kader van de serie zomeravondconcerten die StiDoMu heeft georganiseerd.

Op het grote Walcker-orgel voert Van Eersel werken uit van César Franck, Theodor Kirchner, C.H. Hastings Parry en Louis Vierne. Van hemzelf laat hij op dit orgel een improvisatie horen. Op het Freytag-kabinetorgel laat hij een werk van Joh. Seb. Bach klinken en op het Flentrop-orgel een werk van Bert Matter.
Kees van Eersel, geboren in 1944 in Vlaardingen, ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan de conservatoria van Rotterdam, en later in Utrecht kerkmuziek.

In 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding. In 1971 behaalde hij bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid. Vanaf december 1974 tot aan zijn pensionering in aug. 2009 was hij cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes waar hij de Maria Magdalena-cantorij oprichtte. Ook was hij dirigent van het door hem opgerichtte Zeeuws Vocaal Ensemble. Eind jaren ’80 werd hij stadsbeiaardier van Zierikzee en Veere. Van zijn spel verschenen LP’s, cd’s en dvd’s. In 1992 publiceerde hij een methode “Koraalimprovisatie”.

Het concert in de Martinikerk begint om 20.00 uur, de kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar voor 12 euro, donateurs van StiDoMu mogen voor 10 euro naar binnen.

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.