Home / Nieuws / Wateroverlast na hoosbui Rheden

Wateroverlast na hoosbui Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft vorige week vrijdag veel wateroverlast gehad door overvloedige regenval. De brandweer moest onder andere kelders leegpompen.

Bij de brandweer in Velp kwam vrijdag de eerste melding om 16.10 uur binnen, zo is te lezen op de Facebookpagina van het korps. Het ging om een ondergelopen kelder. “Toen we via de Rozendaalselaan naar het adres reden, zagen we dat ook alle straten onder waren gelopen. Al snel kwamen de vele meldingen binnen en hebben we de extreem-weer-procedure opgestart.” De brandweerkorpsen van Valburg, Huissen, Heteren en Doornenburg werden opgeroepen om zich te melden bij de post in Velp. Zij ondersteunden Brandweer Velp en Brandweer Rheden bij de tientallen meldingen die binnenkwamen. Het ging onder meer om ondergelopen kelders.

Aan de Havelandseweg in Rheden stond een hele tuin blank. Het water dat uit het bos stroomde, kwam daar tot stilstand voor de spoordijk. Het treinverkeer tussen Arnhem en Dieren lag de hele avond plat vanwege een mogelijke verzakking van het spoor bij de overgang aan de Mauritiusstraat. Basisschool de Holtbanck hield het niet droog en de supermarkten aan de Groenestraat moesten hun best doen het water buiten te houden. Dagblad De Gelderlander meldt dat het gemeentehuis in De Steeg moest worden ontruimd vanwege de hevige wateroverlast.
De Brandweer Velp was om 00.30 uur ’s nachts weer terug op de kazerne.

Foto: Linda Stelma

Lees ook

Nationale Voetbaldag bij sc Rheden

RHEDEN – Op zaterdag 12 juni deed sc Rheden mee aan de Nationale Voetbaldag. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.