Home / Rheden-Regiobode / Wandelen op het Herikhuizerveld

Wandelen op het Herikhuizerveld

VELP – Op zaterdag 31 augustus verzorgt de Stichting Behoud Dierenwereld Veluwe (SBDV) een excursie door de glooiende heidevelden van het Herikhuizerveld in het Nationaal Park Veluwezoom. Een gids neemt de deelnemers mee door het terrein met mooie dalen en prachtige vergezichten. Bij helder weer is er zelfs uitzicht tot in Duitsland mogelijk. De bloeiende heide op de glooiende heuvels is het decor van het eerste stuk. Daarna worden de bossen opgezocht en bestaat er kans om wilde zwijnen, reeën en edelherten te spotten, evenals een mogelijke ontmoeting met de IJslandse paarden die in dit gebied grazen. Het meenemen van een verrekijker wordt dan ook aanbevolen. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur. Het vertrek is om 17.45 uur vanaf parkeerplaats De Zijpenberg op de kruising Beekhuizenseweg / Snippendaalseweg. De tocht vereist enige conditie en is niet geschikt voor rolstoelen en minder validen. Aanmelden is vereist op excursies@sbdv.nl.

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.