Home / Doesburg-Regiobode / Wandelen met de burgemeester in Laag-Keppel
.

Wandelen met de burgemeester in Laag-Keppel

LAAG -KEPPEL – Burgemeester Marianne Besselink trekt eropuit in haar gemeente. Inwoners van de gemeente Brockhorst konden zich aanmelden voor een viertal wandeltochten in verschillende gebieden van de gemeente. Op dinsdag 23 juli verzamelden de burgemeester, IVN-gids Wim van den Brink en een groep enthousiaste wandelaars zich bij de Olde Schole in Laag-Keppel om vanuit daar de omgeving te verkennen.

Het was het tweede jaar dat bewoners konden wandelen met de burgemeester. ”Ik word het hele jaar geleefd van vergadering naar vergadering. De zomer vind ik een mooi moment om op een informele manier met bewoners en ondernemers in contact te komen. Ook is het een leuke manier om nieuwe dingen te ontdekken in je eigen gemeente”, aldus burgemeester Besselink.
De wandelaars gingen gewapend met een koud flesje water op pad, wat gezien de tropische temperaturen geen overbodige luxe was. Via de Jachthaven werd er een stukje langs de Oude IJssel gelopen, ook de Watermolen, het Kasteel werden niet overgeslagen. De gids gaf de groep informatie, die zelfs voor veel doorgewinterde wandelaars nog nieuw was.
Een van de wandelaars was Hanneke Bloemendaal, zij woont in een buurtschap in het buitengebied van Hengelo. Haar man komt uit Laag-Keppel en zij vond de wandeltocht een mooie gelegenheid om zijn vroegere woonplaats te verkennen. ”Ik ben heel wat wijzer geworden”, vertelt ze. ”Ik ben op plekken geweest die ik nog helemaal niet kende, terwijl ik hier vaak genoeg in de buurt ben geweest.” Ook de verhalen van de gids vond ze erg interessant. Dat de burgemeester meeliep was voor haar een mooie bijkomstigheid. ”Ik kende haar alleen maar van de krant, toch een leuke manier om haar een keer te ontmoeten.”
Nadat de deelnemers veel over de omgeving en elkaar te weten waren gekomen en er nieuwe inspiratie voor wandelroutes was opgedaan, werd er teruggekeerd naar de Olde Schole. Hier werd onder het genot van een kopje koffie nog even nagepraat.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.