Home / Brummen-Regiobode / VSM-station in Eerbeek beschikt nu over bezoekerscentrum met informatiepunt

VSM-station in Eerbeek beschikt nu over bezoekerscentrum met informatiepunt

EERBEEK – Het oude stationsgebouw op het VSM-station in Eerbeek heeft de laatste weken een metamorfose ondergaan. Het herbergt nu een bezoekerscentrum met een toeristisch informatiepunt.

De gemeente Brummen is er trots op dat het informatiepunt is bereikt door een samenwerking tussen de Stichting Visit Brummen-Eerbeek, de eigenaren van het stationsgebouw, de Veluwsche Stoom Maatschappij (VSM), Koller Installatietechniek, Welkoop, VVE Eerbeek, Veluwe Actief en Ondernemersvereniging Eerbeek (OVE). Ook de VeluweAlliantie en de gemeente Brummen dragen hieraan bij. Samen hebben zij een bedrag van 15.000 euro beschikbaar gesteld om de realisatie van dit informatiepunt mogelijk te maken.

Al geruime tijd wordt intensief samengewerkt om het Eerbeekse station en de directe omgeving aantrekkelijker te maken voor toeristen en recreanten. In de afgelopen periode zijn al diverse werkzaamheden uitgevoerd, zoals het realiseren van een openbare toiletvoorziening, het opnieuw asfalteren van de spoorwegovergang en het verbeteren van groenonderhoud. Ook aan de aankleding van het stationsgebied is aandacht besteed door het verwijderen van oude wagons, het plaatsen van nieuwe gerestaureerde wagons en het plaatsen van bloembakken op het perron en bij de spoorwegovergang. Ook zijn de spoorbomen schoongemaakt en worden er binnenkort historische seinpalen geplaatst door de VSM.

De samenwerkende partijen willen de ingang tot Eerbeek aantrekkelijker maken voor mensen die het dorp aandoen met de toeristische stoomtrein. Ze hopen hen te verleiden het centrum van Eerbeek te gaan bezoeken.
Bij het informatiepunt is informatie aanwezig over de directe omgeving , waaronder wandel- en fietsroutes. Ook wordt er verwezen naar het centrum van het dorp in de hoop dat mensen langer blijven of nog eens terugkomen. De stoomtrein heeft een dienstregeling waarbij de toeristen een korte stop maken in Eerbeek. Tijdens deze stop is het mogelijk om een ijsje te eten op het perron, een folder uit het rek te pakken of een bezoekje te brengen aan het dorpscentrum van Eerbeek.
Tijdens de zomervakantie is het informatiepunt zes dagen per week geopend rondom de aankomst- en vertrektijden van de stoomtrein. Kaartjes voor een rit kunnen worden gekocht bij de VVV in het centrum van Eerbeek, het informatiepunt in het stationsgebouw en in de trein. Meer informatie is te vinden op www.stoomtrein.org of www.vvveerbeek.nl.

Op de foto de samenwerkende partijen die zich hebben ingezet voor de realisatie van dit bezoekerscentrum: van links naar rechts op de achterste rij: Berry Koller (Installatiebedrijf Koller), Jan Willem Bommeljé (VVV Eerbeek), Willem Strijker (familie Strijker) en drie medewerkers van VSM. Vooraan op de scooters zitten Ernst Jan Peters (VeluweAlliantie), Erica Spiegelenberg (gemeente), Ellen van den Broek (Welkoop Eerbeek).

Foto: Peter Lous

Lees ook

Silhouet van wachtershuisje op de Hoge Linie

DOESBURG – Op de Hoge Linie in Doesburg moet komend jaar een nieuw kunstwerk verrijzen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.