Home / Rheden-Regiobode / Voordracht over Spinoza

Voordracht over Spinoza

ROZENDAAL – Op woensdag 21 augustus geeft Rob Heijbroek in de Serre van Rozendaal een voordracht over filosoof Spinoza. Eerder dit jaar gaf Heijbroek bij Boekhandel Jansen en de Feijter een soortgelijke lezing.
Rob Heijbroek over de voordracht: “De filosofie van Spinoza zal in hoofdlijnen worden besproken, aan de hand van de vijf hoofdstukken van zijn belangrijkste werk: ‘Ethica’, dat kort na zijn dood is uitgegeven. Zijn filosofie van de blijheid is een op meetkundige wijze opgebouwde redenering over ‘de natuur van de dingen’. De principiële filosofische vraag naar de oorsprong van alle zijn ligt in zijn godsbegrip: Deus sive Natura. God is een abstract begrip over de essentie van alles. Dit ligt op een ander niveau van denken, op een ander kennisniveau, dan het klassieke godsbegrip.”
Inlopen in de Serre kan deze woensdag vanaf 10.00 uur, de lezing begint om 10.30 en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er tot 12.30 uur tijd om het een en ander na te bespreken.

Lees ook

Nationale Voetbaldag bij sc Rheden

RHEDEN – Op zaterdag 12 juni deed sc Rheden mee aan de Nationale Voetbaldag. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.